Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Ei mustia pystykorvia Ainolaan

  • Ainolan parkkipaikkaa ja porttia. Punainen nuoli lisätty kuvaan osoittamaan opastetaulun sijaintia.
    Ainolan parkkipaikkaa ja porttia. Punainen nuoli lisätty kuvaan osoittamaan opastetaulun sijaintia.
  • Valitettavan heikkolaatuinen kuva Ainolan yhdestä opastetaulusta, mutta siitä nähnee, ettei pystykorvaisia mustia koiria haluta alueelle.
    Valitettavan heikkolaatuinen kuva Ainolan yhdestä opastetaulusta, mutta siitä nähnee, ettei pystykorvaisia mustia koiria haluta alueelle.
  • Kuvassa lähinnä kameraa Baboo.
    Kuvassa lähinnä kameraa Baboo.

Mirjami Parantilla ja hänen Mandi-koirallaan oli ollut huono kokemus Järvenpään Ainolasta. Koska Jannekin oli sisimmältään perussuomalainen, ajattelin hieman selventää tilannetta.

Kävin tänään valokuvaamassa alueen opastetaulua. Siinä on myös yksi kuvio, jossa punainen viiva on vedetty mustan pystykorvaisen koiran yli. Rotumäärittely on vaikea, mutta vähän saksanpaimenkoiran profiilia siinä on. Parsonrusselinterrierin värimääritelmä: Yksivärinen valkoinen tai pääasiassa valkoinen, jossa punaruskeita, keltaisia tai mustia merkkejä tai mitä tahansa näiden yhdistelmiä.  Eihän Mandin rotumääritelmä vastaa Ainolassa kiellettyä koiraa juuri mitenkään.

 

Tähän yhteyteen sopinee kertoa hoidossani olleen mustan luppakorvaisen Baboon (lausutaan papu) ja minun vierailusta eräässä Järvenpäässä sijaitsevassa virastossa. Baboo on rodultaan lähinnä espanjanestekoira. Päättelen tämän siitä, että se on aina tiellä. Viraston odotustilassa oli jonkinlainen opastajahenkilö, joka heti ensimmäiseksi tuli kertomaan, ettei sinne saa tuoda koiria. Sanoin, etten huomannut kieltomerkkiä. Opastaja näytti lasioven alakulmassa merkin. En alkanut kinaamaan rodusta, vaan totesin ettei Babookaan ollut huomannut merkkiä ja vein Baboon odottamaan Scenicin tilavasti koirankoppimaiseen takatilaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koira on tupakoinut ja sitten on molemmat sen jälkeen kielletty?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Meidän pihalla oikein kameralla valvotaan, ettei mustat pystykorvat pissi hoidetulle nurmikolle! Tai koskisiko kielto vanhanaikaisesti korvaleikattua snautseria?
http://margaretablafield.vapaavuoro.uusisuomi.fi/k...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Erirotuisia koiria näkee kielletyn eri paikoissa. Hyvin usein ne kielletyt koirat ovat kuitenkin väriltään mustia, kuten teilläkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Baboo on rodultaan lähinnä espanjanestekoira"

Millaisia ne nestekoirat ovat ja kuinka ne poikkeavat toisistaan eri maissa?

Koirakirjassa näin myös otsikon "mustanorjanhirvikoira", jolloin tuli mieleeni miten se poikkeaa ulkonäöltään valkoisen orjan hirvikoirasta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Juha, kysymyksesi sopivat sekä koko Vapaavuoron blogini Irrottelua-teemaan että tämän artikkelin henkeen. Silti ne ovat vaikeita kysymyksiä vastattaviksi.

Baboo eli Papu tykkää ainakin uida ja noutaa heitettyjä esineitä vedestä. Vesihän on nestettä, usein ainakin. Vertailu muihin koiriin on mahdotonta, koska Baboo on ainutlaatuinen.

Hirvikoirakysymyksesi hirvittää liikaa. En edes opasta kysymään keneltäkään paremmin tietävältä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joskus olis kiva laittaa kuva kommenttiinkin. Löytyis kuva mustasta koirasta vedessä.
Pihallani, jossa kieltokyltti sijaitsee, kävelin eräitä kertoja suursnautseri-ystävien kanssa. Tais eräs labradorinnoutajakin käydä kylässä. Siitäkö joku sai idean kieltää mustat koirat??? Korvat ei kuitenkaan olleet leikatut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Vuonna 2006 Pekingissä joku laboratorionnoutaja puri naapurin poikaa, jonka isä oli suuri puoluepamppu. Siitä seurauksena, kiinalaiseen tyyliin, säädettiin yhdessä vuorokaudessa välittömäsi voimaan astuva valtakunnallinen laki, jolla kielletiin perheitä pitämästä koiria, joiden säkäkorkeus ylitti 40cm. Samoin kiellettiin useamman kuin yhden koiran pito.

Meillä oli silloin Shanghaissa shetlanninlammaskoira ja mietimme pitkään oliko se laillinen vai ei. Mutta kuten usein muulloikin, moinen tunnevaltaisessa tilassa säädetty Kiinan laki jäi kuolleeksi kirjaimeksi, ainakin Pekingin ulkopuolella, eikä se aiheuttanut mitään muutoksia koiraihmisten elämään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #6

Koska kommentointi on sallittu vain kirjautuneille, joilla ainakin pääosin on kirjotusoikeudetkin, niin minusta tuo olisi harkitsemisen arvoinen kehitysidea. Varsinkin täällä Vapaavuorossa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #8

Toisaalta kuvien onnistunut taitto voisi olla vaikeata koneelle ja tehdä nykyisin siistit kommenttiketjut sekavammaksi. En ole viime aikoina seurannut Aamulehden blogeja, mutta ennen kuvat tulivat usein aivan liian suurikokoisina. Välillä fb:ssäkään kuvat eivät mahdu näytölle.
Täällä Usarissa kuitenkin olennaista on usein antoisa ja monipuolinen keskustelu. Naamakirjassa ryntäillään sikin sokin kuittaamssa tykkäyksensä peukkumerkillä. Tuskin kukaan edes avaa linkit joita sinne siirrän. Mutta johonkin alaan keskittyvissä ryhmissä voi oppia aika paljon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #9

Tämä kuvien lisääminen kommentteihin on "korkeammassa kädessä" tällä alustalla, mutta onnistuu esim. WordPress-alustalla lisäämällä kommenttiin linkin kuvaan. Kuva näkyy sitten leveydeltään enintään komenttiruudun kokoisena, jolloin se ei ole "liian iso".

Eli kuvan lisäävällä kommentoijalla täytyisi olla kuva jossain muualla netissä (kuvapalvelu?), jonka sitten linkittäisi kommenttiinsa, jos toiminta olisi WordPresin tapaista.

En siis usko, että liian isot kuvat olisi liian iso ongelma. Tiedostokoonkin voisi varmaan rajoittaa?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Mitä varten täällä joutuisi käyttämään kuvapalvelua? Niiden palveluiden kanssa täytyy olla tarkka, ilmaiset palvelut usein omivat itselleen kaikki oikeudet kuviin.
En tunne Wordpresin toimintaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Tässä esimerkki kommenttien kuvista:
https://roskasaitti.wordpress.com/2017/04/18/maali...

Tuolla linkitystekniikalla se kuva pitää olla ensin jossain netissä, että siihen saa osoitettua sen linkin. Kävisi siihen oma kotisivutilakin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Joo mut kun en ymmärrä miks pitäis olla sellaista tekniikka, ettei omalta kovalevyltä voi ottaa kuvia niin kun teen omissa blogeissani ja fb:ssä.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Mahdollisuus lisätä kuvia kommentteihin olisi minunkin mielestäni todella tervetullut. Esimerkiksi Aamulehden blogissa tällainen on mahdollista, siellä kommentoija voi kertoa mihin kohtaan tekstiä kuvan haluaa ja kuinka suurena. Näin olisi hyvä täälläkin ja jos kuvien iso koko katsotaan ongelmaksi kai sitä voisi blogin ylläpitäjän kannalta rajoittaa.

Esimerkiksi tähän juttuketjuun minulla olisi kuva, sellainen että aivan sormeni syyhyvät päästä se julkaisemaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ne on sitten Aamulehteen parantanut editointimahdollisuudet. Siin on kai alunperinkin ollut paremmat kun täällä, eiks voi tekstiä jotenkin korostaa kursiivilla tai lihavoinnilla? Sitä olen joskus tännekin kaivannut.
Tääl täytyy laitta omaan blogiin jos kuvia haluaa; tuli idea et pyytäis kaikkia julkaisemaan kuvia mustista koirista, mut eihän siinä ole mitään mieltä kun ei voi laittaa saman blogiin.
Mut laitoinhan sen oman kieltokylttini kumminkin linkissä.
Jos sulla sormet syyhyävät, keksi keino laittaa kuvasi linkittäväksi. Laita vaikka tänne oma juttu.

Tämän blogin suosituimmat