Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Järvenpää poliisikuulusteluissa

Laulaja-lauluntekijä Göstä "Jösse" Järvenpää on ollut poliisikuulusteluissa nettitietojen mukaan. Hänen laulujaan voitaneen pitää kokeellisena musiikkina, sillä niissä usein kokeillaan, kiihottuuko kukaan.  Nyt sitten on.

En linkitä lauluihin, koska linkkikin voi olla vihapuhetta tai tässä tapauksessa vihalaulua. Varoitan myös muita käymästä Youtubessa kuuntelemassa noita lauluja. Niille voi  vahingossakin osua, jos suorittaa nettihaun laulajan nimellä. Vihapuhelainsäädäntö ei vielä tee nettihausta vihatekoa, mutta kannattaa kuitenkin olla hakematta. Sen voinee paljastaa, että yksi taitelijan kappale on nimeltään Vihapuhe.

Järvenpääläisenä tämä jotenkin koskettaa minua, varsinkin kun muistelen kuulleeni, että Järvenpää on käynyt koulua Järvenpäässä.

Aprikoiin, että kulttuuriväki lähtee yhdessä rintamassa puolustamaan taiteilijan vapautta, vaikkei pitäisikään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

No en kiihottunut, ei edes värähtänyt. Lainaten erästä ajattelijaa: "lapsellista paskaa".

YLEllä ja muissakin toimituksissa on ollut kieltolistoja, mutta että joku taiteilija tai muu tyhjänhöpöttäjä saisi tuomion huuteluistaan jäi 60-luvulle. Juhannustanssit ja sikamessiaan saattavat vanhemmat lukijat muistaa. Mutta saahan sitä yrittää. Tuo vain on niin nähty ja ikäloppu.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Voi Pyhät Hyttyset sentään!

Ihanko oikeasti joku pahoittaa mielensä tuollaisista hupaisista ralleista?

Jos tuo on rasismia ja vihapuhetta, menee kyllä allekirjoittaneen suvakkihampaat rikki kirskutellessa turhaa kitinää.

Ehkä tässä maassa on isompiakin ongelmia!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuomiotahan ei ole vielä tullut, mutta jonkinlainen "aihetta epäillä" tilanne täytynee olla, koska kuulustellaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Takavuosina sattui, että pari naapuria riiteli tyhjänpäiväisestä asiasta. Tilanne meni niin pitkälle, että toinen mottasi toista.

Jouduin itse todistajana kuulusteluun. Siinä kysäisin poliisilta, että mitä järkeä on selvitellä nahisteluita, joihin molemmat osapuolet ovat osallistuneet.

Poliisia alkoi selvästi naurattaa koko tilanne. Urheasti tämä poliisi kuitenkin kokosi itsensä ja sanoi, että kyllä ne rikosilmoitukset pitää ottaa vastaan ja selvittää.

Pitää niin. Allekirjoittanut oli kuitenkin erittäin kiukkuinen istuessaan monta tuntia käräjäoikeuden eteisessä odottamassa omaa vuoroaan mennä todistamaan.

Toinen sai tuomion ja toinen todettiin uhriksi. Todellisuudessa molemmat olivat syypäitä tilanteeseen:o/

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Siitä taitaa tulla oikeuden istunto. Vähintäänkin on syyttäjä kiihottunut:
https://jameshirvisaari.wordpress.com/2018/01/20/4...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aikoinaan, kun tieteellinen totalitarismin oli valloillaan naapurimaassa, Otto Wille Kuusinen totesi: "En olisi siitäkään uskonut." Kun vierestä vietiin vankileirille.
Nyt nettijulkaisu, jonka nimeä en kehdanne mainita (Mv-lehti), kertoo, että tänään Järvepää on päässyt laulujensa vuoksi oikeuteen Vantaalla. Huonojahan ne laulut ovat olleet minunkin mielestäni, mutta en olisi uskonut, että laittoman huonoja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Wikpediasta: "26. kesäkuuta 2018 Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Järvenpäälle 80 päiväsakkoa (2320 euroa) ja määräsi hänet poistamaan Youtube-kanavaltaan kahdeksan lainvastaiseksi katsottua videotallennetta."
https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6sse_J%C3%A4rv...

Mielestäni tilannetta voi pitää erityisen pahaenteisenä siksi, ettei valtamedia ole uutisoinut tästä tuomiosta. Ei ainakaan nettihaulla löytynyt kuin "vaihtoehtomedian" uutisointia.

Tämän blogin suosituimmat