*

Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Kulttuuri-imperialismia Ylen Pikku Kakkosessa

Satuinpa katselemaan tv:stä useampana päivänä lastenohjelmaa, Pikku Kakkosta. Sitä samannimistä ohjelmaa olen silloin tällöin nähnyt vuosikymmenien kuluessa. Nyt huomioni kiinnittyi piirrettyjen ohjelmien anglo-amerikkalaiseen pohjaan. Suomeksihan ne tietenkin oli dupattu, mutta kuvitus oli täysin ulkomaalaista. Eikä Pikku Kakkosessa näkynyt juuri mitään kotimaista näyttelijähahmoakaan.  Yllätyin, koska kyse oli Ylen ohjelmatarjonnasta. Vai olisiko tämän nyt sitä monikulttuurisuuden edistämistä, joka joskus oli Ylen tavoitteenakin?

Mikähän mahtaa olla syynä, ettei kotimaista ohjelmaa enää juuri ole? Taloudellisia syitä epäilen, vaan jos lähetettäisiin vähemmän, mutta suomalaisempaa tuotantoa, niin eikö se silti olisi paremmin Ylen linjaan sopivaa?  Ajatellaanpa vaikka, että Ylen uutiset olisivat dupattuja jenkkiuutisia. Todennäköisesti näin tulisi säästöä uutistoimitukseen.

Ehkä on hyvä vielä sanoa, etten pidä Yhdysvaltoja suurena enkä edes keskikokoisena saatanana. Yksipuolisuushan tässä nyt ensimmäisenä silmään pisti ja toiseen silmään ulkomaalaisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Valitettavasti röllejä ei synny/synnytetä jokaisella vuosikymmenellä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

No niinhän se on. Eipä näkynyt Pikku Kakkosessa ainoatakaan transukoiraakaan, vaikka se juuri sopisi tähän aikaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #3

Niin, ehkäpä se on käynyt jossain ilmi, ettei Ransu olekaan transu, mutta minä en ole huomannut moista.

Milloinkas olet viimeksi nähnyt Ransun Pikku Kakkosessa? Oma viime kerta taitaa olla jo vuosien takana, mutten olekaan vakiokatsoja. Otos oli tällä kertaa pari päivää, joten sekin oli kovin lyhyt, mutta järkyttävä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

No eilen aamuna katselin sattuneesta syystä Pikku Kakkosta pojanpojan kanssa kun vanhempansa eivät vielä halunneet herätä, mutta ei siellä Ransua ollut, vain piirrettyjä. Joku täti kyllä askarteli ehkä siinä 5 minuuttia jotain, mutta kun luin aamun lehteä niin ei jäänyt mieleen mitä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #5

Oli siinä ainakin jossain vaiheessa ti-ke-to sellainen ylivilkas blondi juontajana. Kertoi mm. tuulen synnystä. Luopui alkuoletuksestaan, että puiden huojunta aiheuttaisi tuulta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Silloin en yksin katsellut kun ei ollut pientä miestä kylässä :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eikö ne voisi kaikenmaailman Ryhmähau-, ja Oktonauttihapatuksen sijaan näyttää vaikka Kössi kengurun mustavalkoisia jaksoja 60-luvulta?

Tunti viikossa Kasper-nukkea voisi määrätä pakolliseksi kasvavalle suomalaistaimelle. Voi tosin olla, että tenava pitäisi istuttaa sellaiseen kellopeliappelsiini-tyyliseen tuoliin silmäluomet auki pakotettuina.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset