Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Muna- ja pakosarjoista

  • Kuva 1. Pakosarja. Tekijäviite: By http://www.zircotec.com - http://www.zircotec.com, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9676756
    Kuva 1. Pakosarja. Tekijäviite: By http://www.zircotec.com - http://www.zircotec.com, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9676756

Vaikkei aiheeseen ehkä mitenkään liitykään, niin muistan miten Neuvostoliiton vierailullani opas kertoi, että neuvostolääkärit olivat todenneet purukumin haitalliseksi terveydelle ja siksi purukumia ei ollut myynnissä Neuvostoliitossa. Tulipahan kuitenkin mieleen.

Kuvassa 1 näkyy pakosarja. Se voi vaurioitua autolla ajettaessa, koska pakosarjaan kohdistuu mm. ankaria lämpörasistuksia ja myös tärinää. Vaihto uuteen ehjään osaan on varma korjaus, mutta kuulemma nikkelipitoisella puikollakin hitsaten tai hopeajuotoksella voi valurautaisen pakosarjan eheyttää. Purkka ei toimi tässä paikkauksessa.

Saudi-Arabiassa uskonoppineet ovat olleet huolissaan naisten munasarjoista, mikäli nainen ajaa autolla. Myös Yle on uutisoinut asiasta. Että saudinaiset ovat saaneet olla munasarjoineen miesten ajamien autojen kyydissä, sille ei lääketieteellistä selitystä näytetä annetun. Itse olen kokenut nimismiehenkiharoissa myös ratin kautta tulevaa tärinää käsissä ja miltei koko ylävartalossa. Voisikohan se vaarantaa lisääntymisterveyden?

Nyt sitten Saudi-Arabiassa aletaan myöntämään ajokortteja myös naisille, median uutisista päätellen. Vaikea sanoa, onko tämä yleisen terveyden kannalta viisasta. Munasarjojen lisäksi pitäisi huomioida myös auto-onnettomuudet. Mitä olen tien päällä ajanut, niin ehkä puolessa ohittamistani autoista on ollut naiskuljettaja. Tämän lisäksi olen havainnut moottoriteillä, että naiskuljettajat ovat ohittaneet paremmilla autoillaan minut. Naiset siis ajavat sekä ylivarovasti että ehkä turhan reippaasti. Kyllä siitä onnettomuuksiakin tulee, joilta vältyttäisiin, jos naisilla ei olisi ajokorttia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

NL:ssa todettiin aikanaan myös mikroaaltouuni vaaralliseksi terveydelle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Entä miehet, jotkat ovat ohittaneet moottoriteillä paremmilla autoillaan (sillä kai heitäkin on), ajavatko hekin mielestäsi ehkä turhan reippaasti? Ja noin puolet ohittamistasi on ilmeisesti ylivarovaisia miehiä :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Moottoritiellä paremmilla autoilla ohittavissa enemmistössä on mieskuljettajat. Arvelisin heidän ajavan usein turhan reippaasti. Koska sukupuolia on melko tasan kaksi, ylivarovasti ajavista ohitettavistani karkeasti puolet on miehiä, monesti vielä jopa minua vanhemman näköisiä, muttei aina.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sano vaan reilusti että vanhetessaan miehet usein vain ajaa köröttelevät;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Teiden tulpat ovat poikkeuksetta joko naisia tai lippalakkipäisiä ukkoja. Se on fakta, joka on empiirisesti todennettu ohittaessa.

Tiettyä stereotypiaa voi siis löytää miesten ja naisten välisestä erosta autolla ajamisen suhteen. Muun sukupuolisista en tiedä ovatko he reippaampia vai hitaampia ajajia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mitä enemmän autoja, sitä alhaisempi syntyvyys. Eihän siinä ole mitään epäselvää ainakaan Suomessa. Ei ihme että autoilun kustannuksiin suunnitellaan tuntuvaa korotusta, jotta autokanta saataisiin alenemaan. Sillä se sitten lähtisi syntyvyys ja Suomi nousuun!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä moni 50-luvun lapsi on saanut alkunsa letukan takapenkillä. Ehkäpä autot ovat liian pieniä nykyään.

Tämän blogin suosituimmat