Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Kaikki blogit puheenaiheesta Tietokoneet

Tietokoneet kouluissa oppimishaitta 2

On merkillistä, etä ns. kasvatustiede ei ole pystynyt arvioimaan tietokoneidn koulukäytön panoshyötyjä. Asiassa täytyy tyytyä konsulttifirman tai OECD:n arvioihin, kuvat 1 ja 2. 

Aivot eivät ole tietokone

Käsitys ihmisen aivoista tietokoneena on kelvoton metafora, kuvat 1 ja 2. Siksi tekoälyn rakentaminen aivojen simulointiin perustuen on toivoton projekti, kuten myös esimerkiksi EU:n 1,3 miljardin Human Brain -hanke, kuva 4. Samasta syystä tietoisuus ei ole tiekokoneohjelma, kuva 3.

Vanhaan Windows- tai MacOS X -tietokoneeseen kannattaa asentaa Ubuntu MATE

Ubuntu MATE on ilmainen ja helppokäyttöinen tietokonejärjestelmä. Se on helpompi oppia, käyttää ja ylläpitää kuin esim. Windows 10. Sen voi asentaa myös vanhoihin tietokoneisiin, joten hyvin kustannustehokkaasti voidaan saada kaikelle kansalle digivalmiuksia ja laitteitakin - varallisuudesta ja atk-kokemuksesta riippumatta.

[varsinainen ja alkuperäinen blogikirjoitus päivitysten alapuolella]

Ns. tulevaisuudentutkimuksen rappio

Tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius on vuosikaudet jankannut tällaista:  

"on käynnissä siirtymävaihe venäläisen taloustieteilijä Nikolai Kondratjevin taloussykliteorian kuudenteen aaltoon, jonka muutosmoottori on älykäs teknologia." Taloussanomat   

Kuva/musiikki -> Turning water into rock

Julkaisu Turning water into rock: The inverted waves effect  sai alkunsa kuvasta, josta se ja sen ylösalaisesta versiosta kehittämäni tietokoneohjelma generoi musiikkia, kuva.  Julkaisun kirjoittaja on Jukka Häkkinen, oma osuuteni ole vain nuo kaksi kuvaa. Lienee sattuma, että molemmat olemme olleet Skepsiksen puheenjohtajia...

Musiikki löytyy täältä: 

http://www.synestesia.com/2008/2008.html

 

 

Oppimista vai pänttäämistä?

Parempi ratkaisu kuin tietokoneiden käyttö kouluissa olisi, että oppikirjat saisivat olla esillä kokeissa. Koekysymykset testaisivat silloin osaamista eikä muistamista.  Tabletteja ei koulussa tarvita eikä kännyköitä. Niiden hyödyistä ei ole näyttöä, haitoista on!

Nyt tulossa oleva "uudistus"  ns. kasvatustieteen matkassa johtaa entistä huonompaa opilliseen ja kasvatukselliseen tilanteeseen:

Tietokoneet kouluissa oppimishaitta 1

OECD:n mukaan tietokoneiden runsas koulukäyttö heikentää oppimistuloksia. 

==> 

Kalliin hankinnan, käyttökoulutuksen ja ylläpidon vuoksi panos/hyöty surkea.

 As the report makes clear, all students first need to be equipped with basic literacy and numeracy skills so that they can participate fully in the hyper-connected, digitised societies of the 21st century.

http://www.oecd.org/education/students-computers-and-learning-9789264239...

http://www.bbc.com/news/business-34174796?SThisFB

 

Koulu ja tietokoneet 2

Tietokoneet eivät korvaa opettajaa (kuva). USA:n vuosikymmenien kokemukset osoittavat, että digitekniikka on ennemminkin kallis haitake. Mutta Suomessa KOKEILLAAN. Kokeillaan ilman kontrolliryhmiä ja unohtaen uutuusefektin harhauttavat vaikutukset. Asialla ovat ns. kasvatustieteilijät, vaikka kasvatustiede eli ole oikea tiede. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/175502-karkkia-koululaisille

Digipelien ja leikin erot

Kun lapsi pelaa digipeliä, on se samaa kuin rotta kulkisi psykologin sokkeloissa palkintoa odottaen. Leikkivä lapsi on kuin vapaa rotta ympäristöään tutkimassa. Digipelit muokkaavat lapsen aivoja neuroplastisesti epänormaaliin digidementian suuntaan, ymärtämään vain pelien maailmaa. Leikkiminen kehittää ymmärtämään todellista maailmaa. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/164944-digipelailu-ei-le...

Linda Liukas täysin pihalla:

Lapset tietotekniikan opettajina

Lapset osaavat tietokoneiden komentosokkeloissa kulkemisen taidon siinä missä rotat psykologin sokkeloissa. Vaarana digidementia. Pitäisikö tuosta ylpeillä? Tuskin monikaan kiistää, etteikö noiden lasten taustalla olisi usein vanhempien harhautunut kunnianhimo, hyvää tarkoittavien hölmöjen. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/154602-lapset-ja-rotat

Julkaise syötteitä