Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Lisää natsimarketteja Suomeen?

Kerran eräs kaveri kertoi käyneensä paikallisessa natsimarketissa. Vaikka tapauksesta on jo aikaa yli kymmenen vuotta, muistan edelleen olleeni vähän hölmistynyt, että missä.

Vaan vielä 90-luvullahan Suomessa oli KKK-kauppa. Hajataittoiset ovat voineet löytää myös SS-kaupan. Sitten on yksi saksalainen ketju, jolla on just lempinimenä natsimarket.

Jos nyt sitten juutalaiskriittinen tavarataloketjun perustaja tekee kaupoistaan natsimarketteja, niin sehän on kiilaamista varsin kilpaillulle alalle. Puheenvuoron puolella annetaan ymmärtää, että tarjolla olisi myös natsilakanoja. Bratwurstin lisäksi, arvatenkin.

Kun yritykset ovat turhantärkeitä nimistään ja logoistaan, niin niitähän en tähän esille tuo, en edes epäkeskosta.

Sanomattakin on selvää, että tämän artikkelin sijoittaminen oli oma haasteensa. Koska kaikissa natsimarkettiversioissa on myyty elintarvikkeita, joista taas voi tehdä ruokaakin, niin ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tarkemmin sektorin uuden tulokkaan viikkotarjouslehteä selatessa tulikin hyvin epäilyksen alaiseksi, saako sieltä bratwurstia ensinkään. Mutta antaapa asian olla.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Käyn itse tavallisesti kkkk-marketissa ja mielessäni pyörii edelleen erilaiset sloganit kotimaisen suosimisesta kahdeksankymmentäluvulta.

Tuossa ehkä vuosituhannen vaihteen jälkeen saimme lehdistä lukea kovin usein juttuja maaseutukauppojen kuolemista. Kaupat eivät kannattaneet, kun lähialueille autoistuneessa Suomessa oli syntynyt suuria kauppahalleja ja suuria marketteja.

Saksalainen ketju on löytänyt siitä markkinaraon. Ihmiset ovat ehkä hieman palaamassa pienempiin kauppoihin. Suomi on rahallisesti ehkä hieman kallis ruuantuotantomaa, mutta silti meidän kannattaa kannattaa kotimaista ruuantuotantoa. Onneksi kaikissa kaupoissa myös lähiruoka rulettaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kävin joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla eräässä juutalaiskriittisessä marketissa. Tarkoituksena oli ostaa autoon uudet kesärenkaat. Kauppaan jäivät, koska paikalla ei ollut minkäänlaista asiantuntemusta omaavaa myyjää, vain nuori mies kassalla rahankeruuta varten. Jotenkin vain auton renkaat ovat sellainen tuote, että en ole koskaan hankkinut niitä pelkästään ostoskärryyn keräämällä ja kassalla maksamalla, kuten vaikkapa hula-hula renkaat lapsille.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Niinhän se on, että palvelu maksaa ja asiakas maksaa sen hinnoissa. Itse olen tyytyväinen kkkk-kaupan palveluun ja hienosti järjestettyihin hyllyihin.

Asiakaskunta tavallaan ohjaa maan talouskehitystä. Mutta tavallinen tallaaja ei aina näe omaa vastuutaan, vaan on totuttu syyttävää sormea sojottamaan johonkin muuhun suuntaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos tarkkoja ollaan, niin nykyään ei löydä kolmen koon markettia, vaan nimen mukaisesti vain yhden koon marketteja, paitsi että on superia sitten niissä isommissa. Liikaisot on sitten nimetty kity-marketeiksi.

Järvenpäässä kävin joku viikko sitten taas pitemmän tauon jälkeen samassa kaupassa, missä aikoinani munanikin tarkistettiin kassalla. Tämäkin kassarouva oli tarkkana: 600 gramman metvurstisiivupaketissa oli ilmeisestikin reikä, koska väri oli pakkauksen toisessa päässä haalistunut ja pakkaus jotenkin löysä. Hain sitten tilalle jämäkämmän paketin ja olin tyytyväinen ostokseeni. Itse asiassa olin tyytyväinen tähän kauppaankin, niin että olen nyt käynyt siellä useahkosti.

Eli hyvä palvelukin vetää asiakkaita puoleensa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset