Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Jääskeläisistä

  • Aatami Jääskeläinen. Viite: By Michelangelo - Creation of Adam.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=155630
    Aatami Jääskeläinen. Viite: By Michelangelo - Creation of Adam.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=155630

Nyt on ollut Atte Jääskeläinen sikseen paljon esillä, että ihan vapaaehtoisesti teen pientä sukuselvitystä. Oman käsitykseni mukaan olemme Aten kanssa sukua Aatami Jääskeläisen kautta, mutta sukustutkimus on vähän vaiheessa.

Oheisesta Michelangelon teoksesta olen muuten havaitsevinani selvää sukunäköä, joka todisteeksi luettakoon. Nimittäin olen myös kuullut väitteen, että Aatami olisikin ollut Korhosia. Tätä väitettä saattaa puoltaa se havainto, että Korhosia on vaivaksi asti maailmalla. Ison Kirjan kirjurit ovat ehkä säästösyistä jättäneet Aatami Jääskeläisen sukunimen mainitsematta, mistä sitten syntyy mahdollisesti väärinkäsityksiäkin.

Me Jääskeläiset olemme usein aidosti vaatimattomia. Emme ihan yhtä paljon kuin Pekka Siikala, joka on pystynyt kätkemään täysin vaatimattomuutensa, mutta hyvin vaatimattomia kuitenkin.

Tapasinpa Risto Jääskeläisen Vantaalta tässä viikko takaperin. Oli hauska tavata mies, jolla nimikin on kohdillaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jormamelleri kuva
Jorma Melleri

Metropoliitta Ambrosius, Helsingin ortodoksisen hiippakunnan piispa, on alunperin nimeltään Risto Jääskeläinen Tohmajärveltä. Liekö samaa sukua?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On samaa sukua, eli kaikki Jääskeläiset ovat samasta kylästä Jääskestä. Kirjailija Lempi Jääskeläinen, Mosse ja kaikki muutkin Jääskeläiset Attea myöten ovat samoja sukulaisia.

http://www.vsks.net/2011/11/09/lempi-jaaskelainen-...

Itse onlen äidin tyttönimen perusteella myös Jääskeläinen puoliksi.

http://www.jaaskelaiset.fi/fi/J%C3%A4%C3%A4skel%C3...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ai Jääskestä? No sittenhän ne nimet pitäisi välittömästi muuttaa "Lesogorskilainen" -muotoon.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos sinipelto yhdistetään viherlaaksoon taitaa tulla turkoosi pusikko.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eli ei mitään sukua Jääskeläisille.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tuossa Michelangelon maalauksessa minua on aina häirinnyt se pieni pili, tuskin riittävä pissaamiseen. Hieman myöhemmin minua lohdutti joku Desmond Morrisin kirja, jossa väitettiin, että ihmisellä on apinan rotuisista suurin siitin suhteellisesti tai abloluuttisesti, who cares? Sitten tajusin, että sen koolla ei ole yhtään muille väliä. Jos naisia ajatellaan, niin sitten fistataan taikka poljetaan, jos koolla on väliä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiinnititkin huomiota viittaamaani sukunäköön.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Älä ajattele puolityhjää. Kai se useimmilla pakkasella ja perspektiivillä voi noin mitätön olla, mutta kun elämä virtasi Aatamiin, kyllä sen juhlakunnossakin olisi pitänyt näkyä. Michelangelo siis tietysti sovelsi häveliäisyyttä realismin kustannuksella.

Tämän blogin suosituimmat