Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Peltipoliisi on ystäväsi

  • Saamani kirje. Se ei ole aivan alkuperäisasussaan, johtuen mm. skannauksen ja kuvankäsittelyn aiheuttamista muutoksista.
    Saamani kirje. Se ei ole aivan alkuperäisasussaan, johtuen mm. skannauksen ja kuvankäsittelyn aiheuttamista muutoksista.

Alan tykkäämään yhä enemmän peltipoliiseista. Koska savolaiset ovat kieroja, peltipoliisien passipaikat ovat vaikeasti havaittavissa pimeällä lumisateessa Mikkelin ja Kuopion välillä. Näin voi sitten käydä, että peltipoliisi väläyttää kameransa salamavaloa yllättävästi ylämäessä ja ottaa kuvan säikähtäneestä kuljettajasta. Vaan jos siinä olisi ollut pellitön poliisi tutkansa kanssa, niin sehän, tai sen kaveri, olisi halunnut alkaa juttelemaan, mistä olisi kiireiselle autoilijalle koitunut entistä enemmän kiirettä.

Peltipoliisimies lähetti sitten minulle oheisen kirjeen. Olennainen tieto siinä oli, että tienvarsivalokuvauksesta ei peritä palkkiota. Miten iloiseksi se tekikään. Toivon, että tämän iloni kestävät lukijatkin näin perjantaina ja muistavat ajaa varovasti.

Haluan vielä erikseen kiittää J. Karjalaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eiköhän olisi syytä kestää miehekkäästi nämä tieliikennerikkomusten sanktiot, eikä valitella lapsellisesti turhista.
Varmasti jokainen autoilija ajaa silloin tällöin tahattomasti ylinopeutta. Mutta, jos kamera välähtää, niin itku pois. Asiastahan muistutus tai sakko tuli.
En ole nähnyt yhtään nopeusvalvontakameraa, jonka voisi sanoa olleen epäkelvossa paikassa. Kyllä niidenkin asettajilla on järkeä siinä kuin ratin takana istuvalla, uskokaa pois!
Ajellaan liikennesääntöjen mukaan, niin kamerat eivät välähtele.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän hän tuon kirjeen mukaisen sanktion kestä miehekkäästi. Luepa se läpi!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ei minun mielestäni!

Kirjoituksesta välittyy jotenkin sellainen kuva, ainakin minulle, että kirjoittajan mielestä nopeusvalvontakameroita laitetaan vääriin paikkoihin, tai ovat tarpeettomia, ja sitten huomautellaan tai sakotetaan autoilijoita liiallisesta nopeudesta kun on KIIRE.
Sehän on kameroiden asettamisen tarkoitus, valvoa ajonopeuksia. Ja, kun joku katsoo oikeudekseen olla noudattamatta rajoitusta, ajaa epähuomiossa ylinopeutta, tai jonkun keksimänsä muun syyn vuoksi rikkoo tieliikennelakia, sille tulee sanktio. Tässä on päivänselvä logiikka. Ja näin pitää olla.

En ymmärrä miksi saadusta huomautuksesta piti laittaa oikein oma blogi!?
Tosin se oli kai jonkinlaiseksi sarkastiseksi huumoriksi tässä tarkoitettu.
Mutta tieliikennelain rikkomukset eivät ole minkäänlaisen huumorin asia!

Eikö pimeässä ja lumisateella pitäisi ajaa jo itsessään sellaista vauhtia, että kamerat eivät senkään vuoksi välähtele?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Eikö pimeässä ja lumisateella pitäisi ajaa jo itsessään sellaista vauhtia, että kamerat eivät senkään vuoksi välähtele?"
Ehdottomasti näin pitäisi.
Kyseisessä tilanteessa olin hieman jäänyt "jonostani" ja yritin päästä sopivalle etäisyydelle edellä ajavaan, jolloin näkyvyys on parempi. Jono siis liikkui hyvinkin 80 km/h.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Luuleeko joku, että nopeusrajoitusten määrittäninen on edes lähellä tiedettä ? Että niillä on jotain tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa ?

Vuoden 2013 onnettomuuksista kerätyn tilaston mukaan liki 70% onnettomuuksista aiheutui kuljettajan tilasta (alkoholi, sairaus, väsymys, mielentila, kiireellisyys). Mitään noista ei kamera miittaa.
Aivan. Kiireellisyys. N. 43% aiheutui väärästä tilannenopeudesta. Sitä oikeaa vaan ei kerrota liikennemerkeillä eikä kamera noteeraa sitä, jos tienopeus on korkeampi kuin oikea tilannenopeus olisi.

Vuosia sitten ajelimme Pohjanmaan lakeuksilla. Tie oli suora ja leveä. Muuta liikennettä ja tieliittymiä oli harvakseltaan. Rajoitus oli 100 km/h ja se vaikutti asialliselta. Pian se kuitenkin muuttui ja uusi rajoitus oli 80 km/h. Mikään muu ei muuttunut. Tuli vaikutelma, että rajoitukset oli arvottu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tiedän fiiliksen*), joka syntyy viranomaiskirjeen osoittautuessa pelkäksi huomautukseksi. Minulle on kamera vuosien varrella välähtänyt Leppävirralla, Luumäellä ja Iitissä, sekä viime kesänä jossain Lahden seutuvilla.

Tuorein välähdys ei johtanut edes huomautukseen, joten en päässyt kirjeestä lukemaan missä tuolla hetkellä oltiin. Vai voisiko heinäkuinen ylinopeus sittenkin poikia sakon vielä joulutervehdykseksi?

*) pienehkö lottovoitto

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Luumäen tolpasta on minunkin pärstä kuvattu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sakothan minä tietenkin olisin ansainnut. Ehkä niistä en olisi kertonutkaan mitään täällä?

Eero Halme

Eikös se navigaattori rupea motkottamaan, jos epähuomiossa ajaa ylinopeutta? Peltipoliisistakin varottaa etukäteen. Eihän sen varaan kannata laskea, mutta varmaan jokaisella on joskus jäänyt huomaamatta nopeusrajoituksen putoaminen ja siinä toimii apuvälineenä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jouduin hyväksymään viestisi. Ehkä on jotain viivettä, ettei profiilikuvasi vielä näy tms. Jos vaiva jatkuu, niin sitten kannattaa kääntyä parempien ihmisten puoleen.

Ei ole nyt tuollaista navigaattoria, kun olen yksineläjä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varkaudessa oli pari vuotta sitten eräällä kaupungin keskustan läpi kulkevalla sillalla nopeusrajoitus 40 km/h ja koska tie oli kaksikaistainen ja "ottava", niin täysin nopeusrajoitusten mukaan ajavia ei ollut juuri lainkaan. Tilanne jouduttiin korjaamaan, kun päivittäiset sakotukset ja huomautukset nousivat lukumäärältään nelinumeroisiksi. Kyseessä oli silloin ilmeisesti väliaikainen tietyömaatilanne, jota ei sopeutettu työmaan edistymisen mukaisesti.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minulla on aina pidemmillä matkoilla auki sovellus, joka piippaa n. 200 m ennen peltipoliisia. Ne kamera-autot näkee myös pitkästä matkasta kun mustan takalasin keskellä on harmaata hohtava salamavalo.

En kyllä yleensä ajele ylinopeuksia. Paljon mukavampi laittaa cruise kohdilleen ja kuunnella spotifysta RnB:tä ja hoilata mukana.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat