Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Oasis Park -eläintarha

 • Kartta Jandian niemimaan alueelta.
  Kartta Jandian niemimaan alueelta.
 • Flamingot näyttäisivät viihtyvän keidasmaisessa ympäristössään.
  Flamingot näyttäisivät viihtyvän keidasmaisessa ympäristössään.
 • Virtahevolle on eläintarhassa iso uima-allas.
  Virtahevolle on eläintarhassa iso uima-allas.
 • Seeproilla on tilaa käyskennellä aitauksessaan.
  Seeproilla on tilaa käyskennellä aitauksessaan.
 • Mitähän se ajattelee minusta?
  Mitähän se ajattelee minusta?

Fuerteventura on Afrikan mannerlaatalla sijaitseva Atlantin saari, joka monessa suhteessa on Saharan jatketta. Esimerkiksi koskematon luonto on saarella lähinnä autiomaata, tosin enempi kivierämaata kuin hiekkaerämaata. Merellinen ympäristö kuitenkin tasaa vuorokautista lämpötilavaihtelua verrattuna Saharaan.

Fuerteventuran saarella on toki asutusta ja vihertäviä alueitakin, mutta esimerkiksi suurinpiirtein kaikki saaren puut ovat keinokasteltuja, kuten nurmikotkin. Saaren etäläosassa, Jandian niemimaan juuressa, sijaitseva Oasis Park -eläintarha on nimensä mukaisesti keidasmainen alue, kun sitä vertaa ympäristöön.

Oasis Parkissa lukuisat eläilajit ovat melko väljästi omissa aitauksissaan, joten kaikkiin kohteisiin tutustumiseen puoli päivää tuskin riittää. Eläintarha-alueella on pari ravintolaa, joten nälkää ei ole pakko nähdä.

Oasis Parkin eläimistö on afrikkalaispainotteista, mutta myös Australian eläimiä on nähtävissä. Oheiset valokuvat ovat taannoiselta käynniltäni.

Mikäli sattuu liikkumaan Fuerteventuralla päin ja haluaa käydä eläintarhassa, niin Oasis Park vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta. Sen lisäksi se on ainoa vaihtoehto.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Melkoista erämaata ja keskeneräisiä rakennuksia paljon edellisen laman jäljiltä, mutta ilmasto on hyvä. Olimme marraskuulla 16 perheenjäsenen voimin saarella. Rannat lähellä Corralejoa (tuon saaren toisessa päässä) ovat uintikelpoisia, varsinkin pitkä, kaunis hiekkaranta joidenkin kilometrien päässä tuosta kaupungista, on upea ja tietysti myös turistien suosiossa.

Kaupungilla ostoksilla viihdyimme päivän. Muotikauppoja ja edullisemmat hinnat kuin Suomessa. Ei ollut aikomus ostaa mitään, mutta toisin kävi. Kahdet kengätkin tuli hankittua, kun sopivat sattuivat eteen.

Leppoisaan lomailuun ja yhdessäoloon hyvä kohde ja jos halua jotain muuta niin helposti pääsee vaikka päiväksi naapurisaarelle, Lanzarotelle, jossa on silmin kantamattomiin laavaa ja Aloe-vera myymälöitä sekä saaren erinomaista viiniä.
Eläintarhassa emme käyneet, sillä mielessä on yhä vuosia sitten nähty safari ja sen eläimet. Mikään ei niitä voita.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos Irja täydentävistä tiedoistasi Fuerteventuralta. Minähän mikään matkailija ole, niin eipä tullut tässä isommin kuvailtua muuta lomailua. Tulipahan kuitenkin käytyä siellä pohjoisessa hiekkadyynien rannalla uimassa tai ainakin pulahtamassa. Merivesi oli yllättävän lämmintä, mutta aallot maakravulle turhan korkeita. Erityisesti jäi mieleeni, että navakka talvituuli ei kylmettänyt märkää ihoa, vaan kuivatti tehokkaasti. Saharalta päin se puhalsi, että olisiko siksi ollut kuiva ja lämmin? Samana päivänä paikalliskanavalla uutisoitiin lumisateista Kanarialla, muttei se koskenut meitä.
Uimarannalla ei muuten ollut saksalaisia uimassa eikä varaamassa rantatuoleja, mutta leijasurfaajia oli märkäpuvuissaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Oasis Park on hieno matkailukohde, ehkä parasta mitä Fuerteventura tarjoaa. Corralejon taajama ei ainakaan minuun tehnyt vaikutusta, mutta toimiihan se aurinkolomalaisen tukikohtana.

Lobos lyhyen venematkan päässä Fuerteventuran pohjoispuolella on aikamoinen kokemus! Asumaton ja käytännössä puuton saari, jolla vaeltaja todella joutuu ottamaan huomioon säälimättömän auringon. Huonosti varustautuneena ymmärsin olla lähtemättä valloittamaan Lobosin korkeinta kohtaa, jolle runsain eväin ja vesivaroin uskoisin jaksavani kiivetä.

https://www.heikanariansaaret.com/sites/default/fi...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulta jäi Corralejo kaupunkina miltei kokonaan väliiin, siinä jossain reunalla tuli kahviteltua, kun olimme menossa hiekkadyyneille ja siihen rannalle. Lobos-saaren näin Fuerteventuran puolelta ja se näytti karulta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Corralejon hauskin yksityiskohta on kellotorni, joka ei kuitenkaan liity kirkkoon, vaan - ostoskeskukseen. Vapaa pääsy ja hyvät näkymät, mutta kelloja todellakin soitetaan tasatunnein, joten kuulo on syytä suojata jos osuu tornitasanteelle kriittisellä hetkellä.

http://visitfuerteventura.es/wp/wp-content/uploads...

Onhan kylässä kirkkokin; keskeisellä paikalla, mutta pihaan pääsee vain yhdeltä kadulta. Muistan kävelleeni korttelia ympäri umpinaisen muurin viertä. Kirkkorakennuksen ovenpielessä olivat sanat "katolinen kirkko" varmaan kymmenellä kielellä, myös suomeksi.

http://c8.alamy.com/comp/BCTY09/church-in-corralej...

Taisipa olla juuri Lobosin retki, kun sandaalini kantahihna repesi irti. Fuerteventuralle palattuani etsin kenkäkaupan, jossa myyjä esitteli uusia sandaaleja niiden kotimaista laatua painottaen: "Made in Spain!" Tein kaupat. Seuraavalla viikolla Suomessa jouduin jo asioimaan pikasuutarilla, koska tarrapinnat olivat ehtineet muutaman päivän käytöllä irrota lähes kokonaan ompeleiden purkauduttua. No, se korostettu kotimaisuuskin oli ehtinyt loppua paluumatkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On tainnut tehdä suuren vaikutuksen sinuun tuo eläintarha.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yritin välttää adjektiivien käyttöä kirjoituksessani. Aika hyvin onnistuinkin.
Eräs Oasis Parkin etu on siinä, että eläimet ovat melko lähellä "omaa" ilmastoaan ympäri vuoden. Tämähän ei Suomessa kaikkien eläinten osalta onnistu, jos on eksoottisempiakin otuksia katseltavana.

Tämän blogin suosituimmat