Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Perjantai pilalle - Moin tarina

  • Moi.
    Moi.

Tässä on tiiviisti Moin tarina, jota monikaan ei ole kuullut. Moi syntyi 1920-luvulla Keniassa, joka oli Iso-Britannian siirtomaa tuolloin. Moista tuli Kenian presidentti 1978, mutta jo tätä ennen hänen nimensä oli tullut suomalaisille tutuksi Mallasjuoman mainoksesta.

Wikipedia muuten vihjaa, että Moin ollessa presidentti hänen ja  valtion kassa olivat olleet yhteisiä. Kuvastanee tehtäväänsä paneutumista maassa, jossa eläke-edut eivät ole kovin hyvät.

Kun nykyään menen kaupan kassalle Suomessa, Moin nimi toimii monikulttuurisena tervehdyksenä.  Keniasta en tiedä. toimiiko siellä.

 

Valokuvan tekijäviite: By Croes, Rob C. / Anefo - [1] Dutch National Archives, The Hague, Fotocollectie Algemeen Nederlands Persbureau (ANeFo), 1945-1989, bekijk toegang 2.24.01.05, Bestanddeelnummer 930-3252, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36750018

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ottamatta kantaa Kenian presidenttiin tuo "moi" -tervehdys on alkanut Suomen puhekielessä 1900-luvun alkupuolella, jolloin ruotsista väännetty "moro" lyhennettiin stadin slangissa "moiksi".

Mallasjuomien mainokseen asti se eli oikeastaan vain Helsingin ympäristön puheenpartena. Muistan yllättyneeni, kun opiskeluaikoinani 70-luvulla joku muualta muuttanut opiskelukaveri kysyi onko Helsingissä jo pitkään käytetty tuota moi-sanaa vai tuleeko se "lahtelaisen" mainoksesta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

[..."moi" -tervehdys on alkanut Suomen puhekielessä 1900-luvun alkupuolella,...]
Kirjoitinkin:
"Moi syntyi 1920-luvulla..."

Tämän blogin suosituimmat