Irrottelua Tarkkaillaan huumorin kuolemaan kiireettömästi

Milloin on aika aloittaa vaalivoiton juhlinta?

 • Kuva 1. Kovalevy taipunut.
  Kuva 1. Kovalevy taipunut.
 • Kuva 2. Ei merkkejä ilkivallasta.
  Kuva 2. Ei merkkejä ilkivallasta.
 • Kuva 3. Viralliset listat ryhdikkäinä.
  Kuva 3. Viralliset listat ryhdikkäinä.
 • Kuva 4. Virallisten listojen pohjana ei ole kovalevyä.
  Kuva 4. Virallisten listojen pohjana ei ole kovalevyä.

Viihde vai Vapaa-aika, Viihde vai Vapaa-aika...

Äänestyskausi lähenee loppuaan, enää viikko jäljellä ja iso viidesosa äänistä jo annettu. Tässä herää kuin itsestään kysymys, koska on aika aloittaa vaalivoiton juhliminen. Joka tapauksessahan miltei kaikille puolueille tulee se vaalivoitto, vaikkapa sitten torjuntavoittona.

Hyviä vaihtoehtoja aloittaa juhlinta on mm.:

 1. näin viikkoa ennen vaalitulosten julistusta
 2. vaaliviikonlopun perjantai-iltana
 3. ennakkoäänten tulosten julkistuksen jälkeen
 4. vaalituloksen varmistuttua.

Vaihtoehto 4 on riskaabelein. Jos porukka toteaakin, ettei tuloksessa ole mitään juhlimista, niin se on sitten siinä. Ensimmäisellä vaihtoehdolla välttää tuon neloskohdan ansan. Ehtii hyvin juhlia, vaikkei tuloksessa olisikaan sitten juhlimisen aihetta. Jos taas aihetta on, niin ainahan voi aloittaa juhlimisen uudestaan. Jos taas juhlinta ei ole päässyt keskeytymään sitä voi jatkaa. Vaihtoehdot 2 ja 3 ovat sitten vähän siltä väliltä.

Hyvä muistaa, että raittiina juhlien pää pysyy selvempänä.

 

Juhlivat julisteet

Lisäsin vielä muutamia valokuvia, koska juttu ilman kuvia on helpostikin väritön. Järvenpäässä vaalijulisteet ovat alkaneet juhlimaan, kuten kuva 1 vihjaa. Osa noista ehdokkaiden kuvagallerioista on retkahtanut ihan kokonaan. Veikkaus: kaupunki on ohjeistanut käyttämään julisteille kovalevytaustoja, mutta joko sää on ollut normaalia märempää tai kovalevymateriaali entistä kosteusherkempää. Viralliset listat ovat toisenlaisella materiaalilla taustoitettuja, eikä niissä näy taipumista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Minulle on jo vaalivoitto siinä, että lähden äänestämään 14.04 2019

Kaikki muu on pelkkää retoriikkaa.

Muisto Keijo Kullervo

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös tänä viikonloppuna ole syytä juhlia verbaalivisan tuloksia?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Kenellä on kenellä ei...

Vaalivoittoa tosiaan kannattaa juhlia etukäteen. Jos vaikka kuolee ennen vaaleja, on kuitenkin saanut nauttia voitonjuhlasta!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Jos vaikka kuolee ennen vaaleja, on kuitenkin..."

- Ehtinyt äänestää, totesi isäni äänestettyään ensimmäisenä mahdollisena päivänä postikonttorissa. Näissä vaaleissa löysin itseni samoilta jäljiltä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Isäni äiti veteli syöpäpotilaana viimeisiään 86-vuotiaana sairaalavuoteessa ja totesi sitten eduskuntavaalien ollessa käynnissä, että "nyt jäi Vennamo ilman ääntä".

Ne jäivät miltei hänen viimeisiksi sanoikseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #14

Hieno sukuanekdootti! Jos tapahtuma ajoittuu joko vuoteen 1970 tai -72, oli (Veikko) Vennamo poliittisen uransa lakipisteessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Joku taitaa vetää lärvit: Useampia pulloja valkoviiniä ja palan painikkeeksi Persha Hildija -vodkaa

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/54...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mahtoiko harjoitella jo eilen illalla, kun ei osallistunut femman vaalikeskusteluun eikä lähettänyt sinne ketään muutakaan. Persut loistivat poissaolollaan vaikka juuri viime viikolla kiukuttelivat siitä, että ohjelma oli poissa kaksi tuntia Areenasta.

Kaikilla muilla puolueilla oli siellä edustajansa, vaikka kaikki eivät ruotsinkieliseen lähetykseen puheenjohtajaansa olleet panneetkaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jo väistynyt sana "myötähäpeä" tuli mieleeni, kun muutaman sekunnin seurasin suomenkielisten poliitikkojen kouluruotsillaan käymää keskustelua. Kanava vaihtui sen verran nopeasti, etten ehtinyt panna merkille persujen puuttumista.

Mutta eihän ruotsinkielisestä väestöstä löydy perussuomalaisten kannattajia. Panos - tuotos -pohjalta Femmalla markkinoiminen ei olisi järkevää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Mitäs häpeämistä siinä on jos ei puhu sujuvasti ruotsia? Kävin viime perjantaina katsomassa Svenska teaternissa Chess ja sinne on tervetullut huonommallakin ruotsilla: näkyvät nykyään palvelevan laitteilla, joihin tulee kappaleen teksti suomeksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #9

On eroa, seuraako kouluruotsillaan teatterimusikaalia vai esitteleekö televisiossa puolueensa vaaliteemoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Eiköhän musikaalin seuraaminen ole vähintään yhtä haasteellista, käy kokeilemassa. - Vaaliteemojen esittelyä voi harjoitella etukäteen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #11

Hmmmm... jokunen esitys vielä jäljellä. Se on se One Night In Bangkok -juttu, vai?

Svenska Teatern on kuin onkin minulle vieras paikka.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Tämä on kyllä varsin erilainen sovitus. Paikka kannattaa käydä katsomassa, jos ei Chess niin muuten, vähän samaa luokkaa kuin Bulevardin vanha ooppera.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #13

"One night in Bangkok and the world's your oyster" oli eräässä Kouvolan teatterin musiikkinäytelmässä suomennettu "Jos vietät Kouvolassa yh-den illan". Käännös osui hienosti melodiaan!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Minulle tuli mieleen tuosta debatista, että ainakin Li Andersson keräsi varmaan jackpotin, kun pystyi puhetta suoltamaan jos mahdollista vieläkin vuolaammin kuin suomeksi. Oli esiintymiseltään siksi ehkä vakuuttavin, Anna-Maja Henriksson puhui tavanmukaiseen harkitsevampaan tyyliinsä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Huomaan hiljentäväni lähettimen ääntä vaistomaisesti aina kun Li saa mikrofonin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Milloin on aika aloittaa vaalivoiton juhlinta?"

- Ainakin ennen kuin on tullut heitetyksi ulos hallitusneuvotteluista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä tuossa taitaa olla hyvä takaraja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Täällähän on yllättävän vilkas keskustelu.
Tänään kävin vaalivoittokahveilla Järvenpään Kakkutalossa. Sen yrittäjä Mika Gilan on Järvenpää Plussan valtuutettu. Näkyi olevan työn touhussa, niin en härinnyt. Sen sijaan häritsin tunnettua poliittista kolmiloikkaaja Lassi Markkasta (myös Jäke Plus vielä tänään) tervehtimällä käsipäivää. Jos muuten Markkanen olisi kursittanut siniset, niin nyt he olisivat tavoittelemassa pääministerin paikkaa. Päättelen siitä, että Markkasen suosio on kasvanut loikasta loikkaan. Odottelen Markkasen loikkaa Järpsiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tiedätkö aikooko Emmi-Täti äänestää ennakkoon Prahassa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tänään kävin juhlimassa vaalivoittoa Korson Iitinlikassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tänään juhlin kakkukahvin ääressä vaalivoittoa Pullokiskalla. Se sijaitsee nipinnapin Mäntsälän puolella lähellä Järvenpään rajaa. Eikä ole kaukana Tuusulan maasta tahi Sipoon alueestakaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tänään kävin vaalivoittokahveilla legendaarisella Ala-Tikkurilan Shellillä. Kävin, vaikka se on Helsingin puolella. Kahvin kanssa meni berliininmunkin serkku. Hyvää oli.

Taidan lopetella kertomasta näistä vaalivoittokahveistani tähän. Jos meneekin joltakulta nyt perjantai pilalle, ei sentään koko viikonvaihde, toivottavasti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ala-Tikkurilan Shell, hiihtojoukkueen lääkkeet - ja vähän muitakin kemikaaleja. Mitä Ruokolahden leijona maakunnassa, sitä tuo bensa-asema pääkaupunkiseudulla; inspiraatio myöhempien aikojen kansantarustolle.

Eilen perjantaina nautin pullakahvit Imatran Nesteellä, samassa talossa josta Pekka Haavisto otti vauhtia presidentinvaalin loppukiriinsä vuonna 2012 järjestämällä ex tempore -tilaisuuden salintäydelle innostuneita nuoria. En hankkiutunut paikalle pyhiinvaeltajana, vaan autonpesuhallin asiakkaana. Kahvilan ilmapiiri oli lähinnä unelias, mutta se sopi minulle. Ei mennyt perjantai pilalle hälinästä, vaan suorastaan pelastui rauhallisen iltahetken ansiosta!

Tämän blogin suosituimmat